Praktik

Praktik via STU Norddjurs

På STU Norddjurs har vi praktikvejledere som planlægger og koordinerer praktikforløb. Praktikforløb kan foregå udenfor STU Norddjurs, hvor vores studerende kommer i praktik hos en ekstern virksomhed på Djursland, hvilken virksomhed afhænger af interesser og kompetencer. De studerende kan også komme i praktik på STU Norddjurs, hvor de sammen med udvalgte studerende på joblinjen udfører arbejdsopgaver i vores træværksted, gardneropgaver eller køkken.

Praktiksted og tidspunkt bestemmes i samarbejde med praktikvejlederen, der vurderer hvornår man er klar til at prøve kræfter med praktikdelen. Ofte skal de studerende træne og bestå nogle små prøver før de kan komme i praktikforløb.

Hvad kan praktikken bruges til?

Praktikken kan være særdeles udviklende for studerende, der har interesse og kompetencer indenfor bestemte dele af arbejdsmarkedet. Det kan være en god måde at få afprøvet sine evner på et bestemt arbejdsområde og samtidig får de studerende et indblik i, hvordan arbejdsmarkedet fungerer. For flere studerende er praktikken en øjenåbner, der ofte resulterer i, at de bliver klogere på dem selv, herunder styrker og svagheder. Praktikken kan derfor være en vigtig del af uddannelsesprocessen, fordi den hjælper med at målrette undervisningen. Flere studerende har stor motivation for at blive bedre til noget, hvis deres udvikling er rettet mod arbejdsmarkedet.

Det er dog vigtigt at understrege, at praktikken ikke fungerer alene som afklaring, men som en del af et uddannelsesprogram, hvor målet først og fremmest er at skabe læring og udvikling.

Vi samarbejder bl.a. med

Menu